Site icon מרפאת שיניים בעפולה

יש לכם פירסינג? כך תשמרו גם על הבריאות

יש לכם פירסינג? כך תשמרו גם על הבריאות

ניקוב הגוף באזורים שונים כמו אוזניים, טבור, לשון ובאף הוא טרנד שהחל עוד בשנות ה-50 ונמצא עד היום במגמת תאוצה, כל זאת כחלק מהיכולת ליצור אמירה אישית ואופנתית באמצעות תכשיטים טרנדיים אותם ניתן לשלב באופן עדין או מובלט באזורים שונים. למעשה, הליך זה המתבצע רק על ידי מכון אשר הוסמך לתחום הוא הליך קוסמטי לכל דבר ועניין אך גם בעל פוטנציאל לחשיפה לזיהומים ודלקות, וזאת בשל פצע שנוצר כתוצאה מהניקוב המתבצע מקצה אחד לקצה השני. ישנם אזורים רגישים יותר המועדים לדלקות וזיהומים ועל כן אם יש לכם פירסינג חדש, זה הזמן ללמוד כיצד לטפל בו בצורה טובה ואיכותית, מתוך מטרה למנוע דחייה של העגיל כמו גם כאבים שעלולים להתרחש בעקבות הניקוב.

חיטוי פירסינג – חלק בלתי נפרד מתהליך ההחלמה

בשעה טובה יש לכם פירסינג חדש. לאחר שאתם מסיימים, רצוי לקבל מהפירסר שלכם הסבר לגבי תהליך החיטוי והטיפול בעגיל, בייחוד אם מדובר באזור רגיש כמו למשל אזור הפטמות, גבות ואף. שימו לב כי תהליך החיטוי של העגיל חייב להתבצע בבוקר ובערב באופן קבוע, כאשר דרך מדריך שייתן לכם טיפים שימושיים בנושא תוכלו ללמוד כיצד לבצע את התהליך בצורה נכונה כמו גם היגיינית. שמירה על היגיינה היא חשובה מאוד מאחר ומדובר בפצע פתוח החשוף לחיידקים וזיהומים שעלולים להוביל לא רק לדחייה של העגיל אלא גם להפרשות, כאבים חזקים ואדמומיות שיכולה להוביל במקרים חמורים גם לאשפוז, בעקבות זיהום קשה. על כן, חיטוי של העגיל באמצעות סבון אנטיספטי אותו ניתן לרכוש ללא צורך במרשם רופא מהווה דרך מצוינת לנקות את האזור (בעדינות רבה) כמו גם את העגיל ובהתאם לכך להפחית את הסיכוי לסיבוכים. זאת ועוד, באמצעות מים חמים ומעט מלח אפשר לנקות את העגיל ואת האזור שבו בוצע הניקוב לטובת חיטוי. שימו לב כי צריך להשתמש בתמיסת מי מלח או בסבון בנפרד, וזאת מתוך מטרה להימנע מגירוי יתר של האזור. אם אתם מבחינים כי האזור מתחיל להתנפח או להיות אדמומי מומלץ לגשת בהקדם לסטודיו שבו ביצעתם את הניקוב, מתוך מטרה לבחון האם יש צורך בהחלפה של עגיל או בניקוי מקצועי יותר אותו מבצע הפירסר.

כך תימנעו מטעות נפוצה בחיטוי העגיל

אחת הטעויות הנפוצות ביותר בתחום של חיטוי פירסינג נוגע לשימוש באלכוהול או במשחת פולידין, מתוך מחשבה כי מדובר בחומרים שיכולים לסייע לתהליך ההחלמה של הפירסינג. מדובר בטעות חמורה מאחר ומדובר בחומרים שגורמים לגירוי יתר של האזור ואף עלולים להגביר את הסיכון לזיהום, ועל כן ההמלצה הגורפת של פירסרים מקצועיים היא להשתמש אך ורק בתמיסה של מי מלח או סבון בלבד ובאופן נקודתי.

מה לעשות במידה ויש זיהום?

במידה ואתם מבחינים כי האזור של העגיל הופך לאדום או מתחילות הפרשות, השלב הראשון הוא להשתמש בתמיסה של מי מלח ובמידת הצורך גם במשחה בשם פנטן פלוס אותה מורחים פעמיים ביום. שימו לב שלא להתעסק עם האזור יותר מדי מאחר וטיפול יתר יגרום לגירוי יתר שישפיע גם על היכולת של הפצע להחלים, בייחוד אם נוצרת דלקת או זיהום. בנוסף, התייעצות עם הפירסר שלכם היא חיונית לטובת קביעת תוכנית טיפול ובעת הצורך גם הוצאה של העגיל, במידה והגוף דוחה אותו והחלפה בעגיל אחר עשוי זהב או כסף מלא. מדובר באלמנט חשוב מאחר והגוף נוטה לדחות מתכות זולות. על כן, הקפדה על בחירה של עגיל איכותי כמו גם טיפול וניקוי יומי וקבוע יכול למנוע בעתיד סיבוכים בעקבות ניקוב.

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

Exit mobile version