תזונה בריאה לילדים היא אחת השאיפות הגדולות ביותר של לא מעט הורים, ולו כדי להקנות לילדים הרגלי אכילה נכונים. רבים מתקשים להרגיל את הילדים להעדיף מלפפון על פני סנדוויץ' עם ממרח שוקולד, אבל טוב לדעת שזה בהחלט אפשרי.
לאכול בריא
לא קל לעורר בילד תיאבון לירקות, לפירות, ללחם כוסמין או אורז בר. ובכול זאת, יש כמה שיטות להנחיל לילדים את ערכו של מזון טוב ובריא, תוך בניית תפריט מאוזן ונכון יותר לצרכים של הילד. תזונה בריאה תוביל, גם ילדים וגם מבוגרים, לחיים איכותיים יותר ולשמירה על גוף בריא. עם זאת, הפיתויים שנמצאים על מדפי הסופרמרקט, גורמים אפילו לנו המבוגרים לחטוא עם חטיף שוקולד מעובד, לרכוש מנות חמות שקל להכין, או לצרוך שאר מזונות מעובדים מלאי סוכר – מה שמוביל לדלקות, למחלות לב וסוכרת, למיגרנות ולירידה ניכרת באנרגיה. לעומת זאת, מילוי המקרר בירקות בפירות, בגבינות צאן (הזהרו מגבינות צהובות שאינן עתירות בחלבון!) – יתרום לבריאות של בני המשפחה.
אבל מלבד מילוי המקרר במזון בריא, איך גורמים לילדים לאכול נכון? הנה כמה שיטות:
שתפו את הילדים בהכנת המזון
חשוב לשתף את הילדים בשלבים של הכנת המזון ובכך לאפשר להם הכרות עם מצרכים טובים ובריאים. ילדים בכל גיל מחפשים תעסוקה בחלל הבית. לכן, הכנת אוכל בריא והגדלת המעורבות שלהם בהכנת המנות – תספק להם עניין ורצון לצרוך מזון בריא יותר.
סלט בכול מצב
חשוב כי בכל ארוחה יהיו ירקות על השולחן, בין אם חתוכים לבין אם בתוך סלט. אל תוותרו על תוספות של ירקות לתפריט שהם עשירים בסיבים תזונתיים – אפילו אם הילדים שלכם מסרבים לטעום מהם. לעיתים, הטעם האישי של הילדים משתנה: מה שיכול לפתח אהבה לירקות מסוימים.
החליפו טיגון באפייה
בישראל, אין מאכל אהוב יותר על ילדים מאשר שניצל. לכן רבים ייגשו בתיאבון רב אל שניצלים מצופים בפירורי לחם או כאלה שמגיעים באריזות מעוצבות. כדי לצמצם את רמת השומנים של השניצל: מומלץ לאפות את השניצלים ולא לטגנם בשמן עמוק. את פעולת האפייה תוכלו ליישם על כל מאכל אחר, החל מירקות שניתן לצפות בציפוי שום ופירורי לחם ולאפות בתנור, עד לסופגניות חנוכה שכדאי לאפות ולא לטגן. מומלץ להוריד את רמת המלח שאתם שמים באוכל. בכך הילדים לא יצברו כמויות לא רצויות של נתרן.
תחליפי בשר
טרנד הטבעונות והצמחונות חולש גם על ילדים אשר יסרבו לאכול בשר, עוף ודגים. במידה והילדים שלכם לא אוכלים בשר, הכינו להם מאכלים שיש בהם שקדים, אבוקדו וטחינה. אלה מוצרים שיכילו את הסידן והחלבונים הדרושים לבריאות הגוף.
במידה והילדים דווקא קרניבורים מושבעים – מומלץ לבחור מוצרים מן החי רזים ונטולי שומן כמו חזה עוף במקום כנפיים או במקום איברים פנימיים, כמו גם בחירת בשר רזה שאינו עתיר בשומן.
היו מודעים
כאבי בטן/ כאבי ראש/ בעיות בעור ועוד – קשורים באופן ישיר לתזונה. לכן חשוב להיות מודעים לתזונה של הילדים ולקשר בין אוכל מתאים לבין הבריאות של הילד. לדוגמא: ילדים שסובלים מכאבי ראש, ייתכן שצורכים יותר מידי סוכר. ישנם ילדים שאלרגיים לגלוטן וכאלה שמזון מעובד גורם להם למתח ועצבנות או להופעת פצעונים על העור. לכן יש לעקוב ולהתייעץ עם רופא המשפחה, ובמידה והתזונה אינה מאוזנת – לפנות על הילדים אל תזונאית של קופת החולים ולקבל עצות טובות לניהול אורח חיים בריא.
Leave a Comment
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.